Over nidaplast

nidaplast behoort tot de Etex-groep. Deze multinational met hoofdzetel in Brussel  stelt meer dan 12.000 mensen te werk en is actief op het vlak van productie en verkoop van bouwmaterialen.

Om die reden beschikt nidaplast over een solide productiebasis voor productontwikkeling. nidaplast heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd op het vlak van honingraatstructuren in polypropyleen. Het bedrijf geniet van een wereldwijde faam inzake op vlak van innovatie. Cijfers spreken voor zich:

  • industriële toepassingen: sandwichpanelen, botenbouw , deurpanelen,..
  • waterretentiebekkens: > 200.000 kubieke meter blokken voor het bouwen van waterretentiebekkens
  • nidagravel grindstabilisatie (toepassingen voor tuin- en landschapsarchitectuur): 1.000.000 m² aan grindstabilisatie

Bij alle toepassingen van nidaplast eco-garden producten, zoals waterdoorlatende verhardingen, hemelwaterbuffering en hemelwaterinfiltratie, wordt respect voor water als centraal thema gehanteerd. De nidaplast producten dragen bij aan een duurzaam waterbeleid. Dankzij de nidaplast producten vermindert de hoeveelheid verharde oppervlakte. Hierdoor kan de ondergrond het hemelwater gelijkmatiger absorberen of verdampen (nidasedum®). Dit leidt tot een evenwichtiger grondwaterpeil en tot een positieve invloed op de waterkwaliteit.

Tevens wordt het ecologische aspect bij iedere toepassing nauw ter harte genomen. Zo werd bij nidagravel® een geotextiel aangebracht dat dienst doet als worteldoek en zo onkruidgroei sterk vermindert. Hierdoor wordt het gebruik van herbiciden sterk gereduceerd of zelfs totaal vermeden.

Het is mede door de bewustwording voor het milieu dat deze toepassingen de laatste jaren een heel sterke groei kennen. Het spreekt dan ook voor zich dat nidaplast gecertificeerd is volgens internationale normen: ISO 9001:2000 , ISO 14001, OHSAS 1801. Deze certificaten staan borg voor het streven van nidaplast naar topkwaliteitsproducten, respect voor het milieu en arbeidsveiligheid.

Nidaplast
Rue Paul Vaillant Couturier
59224    Thiant
Tel. +33 (0)3.27.44.70.00
Fax. +33 (0)3.27.44.88.06
E-mail: ecogarden@nidaplast.com